Skriv ut den här sidan

Sollentuna

Välkomna till Sollentuna barnavårdscentral. Vår vision är ”Trygga välmående barn — Trygga föräldrar”

Sollentuna BVC erbjuder hälsosamtal för dig och ditt barn under barnets förskoleperiod (0-6 år). Du kan höra av er med alla de frågeställningar som kan uppstå gällande exempelvis sömn, kost, barnens utveckling samt även relations- och föräldrafrågor.

Vi erbjuder också utvecklingsbesök, hälsoundersökningar av läkare och sjuksköterska samt vaccinationer till barnen enligt barnhälsovårdens program.

Vi förmedlar naturligtvis vidare kontakt med barnläkare om det finns ett sådant behov. 

Vi är en del i en familjecentral vilket innebär att det i våra gemensamma lokaler också finns kuratorer och en öppen förskola. Vi samarbetar med Hera barnmorskemottagning.

Drop-in vägning

Om du endast önskar väga ditt barn finns en våg på vår gästtoalett, där du har möjlighet att väga ert barn.

Föräldragrupper

Föräldragrupper startas regelbundet där du/ni som föräldrar har möjlighet att skapa nätverk med andra föräldrar i Sollentuna och diskutera gemensamma frågeställningar som rör barnen och föräldraskapet.

Anmälan till dessa grupper gör man via anmälningslappar på vår anslagstavla vid ingången. Där finns även möjlighet att anmäla sig till babymassage på Öppna förskolan samt tandsköterskeinformation.

Hitta hit

Vi finns centralt beläget nära Sollentuna Centrum med adress Mässvägen 7 B. 

Det finns parkeringsplatser vid polishuset på Tingsvägen samt vid Netto och det är 2 timmars gratis parkering i Sollentuna Centrum.

Lista ditt barn

Skriv ut en listningsblankett och ta med dig till ditt första besök på den BVC-mottagning du har valt.

Vi ses, välkommen!

Senast ändrad: 2017-12-21