Gustavsberg

Välkommen till Gustavsbergs BVC.

Med anledning av Covid-19

Om du eller ditt barn uppvisar förkylningssympton ska ni inte komma till mottagningen. Ring oss vid tveksamhet. Om möjligt kom endast en vårdnadshavare och helst utan syskon. 

Vi prioriterar nyfödda och vaccinationer. Alla föräldragrupper ställs in. Årskontroller kan komma att bokas om vid kort varsel. 

Vi finns i Gustavsbergs hamn och är granne med vårdcentralen och barnmorskemottagningen.

Vi erbjuder föräldrastöd och hälsovård för barn mellan 0-5 år. Du kan få hjälp och stöd med allt som rör ditt barns utveckling och hälsa så som amning, kost, motion, vaccinationer, olycksfallsrisker och råd om sjukdomar.

Vi ordnar föräldragrupper där du som förälder kan byta erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. Ibland har vi riktade grupper så som tvilling- och flerbarnsföräldrargrupper.

Vi som arbetar här är distriktssköterskor och barn-/sjuksköterskor. Hos oss arbetar också barnläkare, distriktsläkare och barnpsykolog.

Ny i Gustavsberg

Har du nyligen fått barn eller är nyinflyttad? Välkommen att ringa oss för att boka in ett hembesök.

Telefon
08-123 362 70

Vid hembesöket väger och undersöker sjuksköterskan ditt barn, informerar om vad vi erbjuder och svarar på dina frågor.

Telefontid
Vi har telefontid alla vardagar klockan 11.30-12.

Har du inte möjlighet att ringa på telefontiden lämnar du ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp dig så snart vi har möjlighet.

Om det nya coronaviruset

Covid-19 påminner om influensa med feber och hosta. De flesta som får symtomen blir lindrigt sjuka. Om du är förkyld ska du stanna hemma och undvika att smitta andra.

Blir du allvarligt sjuk med andningssvårigheter eller feber och hosta, kontakta 1177 för råd.

Hitta hit

Vi finns på Tyra Lundgrens väg 4 i Gustavsberg.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt.

När ditt barn är sjukt

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen (BVC) när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177 Vårdguiden.