Hemmesta

Välkommen till Hemmestas barnavårdscentral!

Under fyra veckor i sommar, 19 juli-13 augusti, flyttar vi tillfälligt till Gustavsbergs BVC på Tyra Lundgrens väg 4 , 134 40 Gustavsberg.

Se deras hemsida för kontaktuppgifter och öppettider

Med anledning av Covid-19

Om du eller ditt barn uppvisar förkylningssymptom ska ni inte komma till mottagningen. Ring oss vid tveksamhet. Om möjligt kom endast en vårdnadshavare och helst utan syskon. 

Vi prioriterar nyfödda och vaccinationer. Alla föräldragrupper ställs in. Årskontroller kan komma att bokas om vid kort varsel.

Vi erbjuder föräldrastöd och hälsovård för barn mellan 0-5 år. Du kan få hjälp och stöd med allt som rör ditt barns utveckling och hälsa så som amning, kost, motion, vaccinationer, olycksfallsrisker och råd om sjukdomar.

Vi ordnar även föräldragrupper där du som förälder kan byta erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. Ibland har vi riktade grupper så som tvilling-och flerbarnsföräldragrupper.

Vi som arbetar här är distriktssköterskor och barn-/sjuksköterskor. Hos oss arbetar också barnläkare, distriktsläkare och barnpsykolog. Vi finns centralt och lättillgängligt på markplan i Haghultahuset. Lokalerna är stora, ljusa och fräscha.

Ny i Hemmesta

Har du nyligen fått barn eller är nyinflyttad? Välkommen att ringa oss för att boka in ett hembesök.

Telefon
08-123 362 47

Vid hembesöket väger och undersöker sjuksköterskan ditt barn, informerar om vad vi erbjuder och svarar på dina frågor.

Kontakt BVC-sköterska

Vi har telefontid alla vardagar klockan 11.30-12.
Har du inte möjlighet att ringa på telefontiden lämnar du ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp dig så snart vi har möjlighet.

Emma Tallqvist

Föräldraledig

Lena Åkerström

Måndag-tisdag

Ute Backteman

Onsdag-torsdag

Gabriella Libot

Hitta hit

Vi finns på Fruviksvägen 2-6, 139 34 Värmdö.

När ditt barn är sjukt

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen (BVC) när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss som vi vill utsätta för så lite som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.