Inför ert besök

Välkommen till oss på Vallentuna BVC. Här följer lite praktiska råd inför ditt besök hos oss.

Obs! Inställd drop-in

Vår drop-in och våra föräldragrupper är inställda tills vidare.

Vi har för närvarande begränsningar för medföljande att medverka vid besök. För barn får endast en förälder eller annan vårdnadshavare följa med, inga syskon. Restriktionerna gäller till vidare.

Läkarbesöket är planerat till 15 minuter, kom gärna i god tid och ta gärna med barnets hälsokort till besöket. 

När du kommer till barnavårdscentralen på bokad tid, sitt ner i väntrummet så hämtar vi er där. Kommer ni på öppen mottagning lägg ditt barns hälsokort i facket med barnets BVC-sjuksköterskas namn. Sitt ner och vänta, så hjälper vi er i turordning.

Om ditt barn är förkyld eller sjuk, ring din BVC-sjuksköterska så bokar vi en ny tid. Detta för att skydda de allra minsta barnen.

Boka besök 

Ni kan boka tid genom att ringa, har ni inte möjlighet under telefontiden lämna ett meddelande så ringer vi tillbaks så snart vi har möjlighet.

För hälsoundersökning av barn 18 mån – 5 år kan ni boka via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Ni kan även ringa om ni inte har fått en tid hemskickad. 

Boka och avboka tid

Du kan boka eller avboka din tid via telefon eller direkt via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du kan dygnet runt lämna återbud på telefonsvararen.

Tänk på att avboka minst 24 timmar innan för att undvika att bli debiterad.

Ny i Vallentuna

Telefonnummer: 08-123 493 70

Ni som fått barn och inte vet vilken BVC-sjuksköterska ni ska kontakta kan ringa på detta telefonnummer och tala in ett meddelande, så ringer vi upp er och bokar en tid för inskrivning. Lämna gärna barnets personnummer och er adress.

Ni som är nyinflyttade och önskar kontakt, ring eller skicka listningsblankett med namn och telefonnummer till ert tidigare BVC, så kan vi rekvirera ert barns journal.